duminică, 30 august 2009

Aparitii in Triunghiul Bermudelor si distorsiunea timpului




Zona misterioasa unde se pierd nave si avioane este cuprinsa intre Florida, Arhipelagul Bermude si Porto Rico a fost denumita Triunghiul Bermudelor. S-au lansat numeroase ipoteze, de la cele mai serioase pana la cele mai fanteziste. Iata unele dintre ele: variatii subite ale nivelului marii eruptii vulcanice submarine, furtuni sau gauri in ocean care inghit navele si avioanele acte de piraterie, fenomene de disociere a materiei printr-un efect de rezonanta acustica, rapiri efectuate de extraterestri, brusca eliberare de gaz aflata pe fundul marii ca urmare a unei activiatti seismice.

Dar ceea ce este mai putin cunoscut sau mediatizat, sunt aparitiile care se semnaleaza regulat in aceasta regiune. Ele sfideaza logica si par sa puna in discutie conceptia noastra despre spatiu, timp si materie.

Aparitii stranii. La 17 februarie 1935, un avion fantoma a plecat in tacere in ocean in larg la Daytona Beach, in prezenta a sute de martori. In acel loc marea nu este foarte adanca si au fost declansate imediat cercetari. Dar nu s-a gasit nici o epava si nu a fost declarat nici un avion disparut. In cursul lunii iulie 1975, un grup de oceanografi au traversat o furtuna magnetica. Jim Thorne a vrut sa filmeze aceste descarcari enorme de energie insa la developare, fotografia a aratat, dincolo de o stralucire, o nava cu panze patrate, in timp ce in acea zi, nici o nava nu se afla acolo. John Sander, steward pe Queen Elisabeth 1, a vazut un avion mic, a zburat aproape razant cu suprafata marii in apropiere de pachebot. Un ofiter si un alt marinar au fost si ei martori la acest eveniment. Nava s-a oprit si a trimis o salupa dar salvatorii nu au reperat nici un fel de stricaciune.

Distorsiuni ale timpului. Una dintre intamplarile cele mai stranii a fost traita de Helen Cascio. S-a imbarcat pentru un zbor spre Tuk Island la comanda unui Cessna 172, cu un pasager la bord. La ora prevazuta pentru sosire, un avion Cessna 172 se invartea deasupra insulei insa a plecat fara a ateriza. La sol avionul a fost zarit si chiar au fost capturate mesajele pilotului insa ea nu parea sa auda nimic. "Nu inteleg nimic. Trebuia sa vad orasul, aeroportul. Dar, acolo jos nu este nimic. Este complet desertic!" Turnul de control a incercat sa ia contact cu pilotul insa acesta parea orb si surd. Controlorii de trafic aerian, au vazut brusc avionul facand o curba larga si disparand intr-un banc de nori din care nu a mai iesit niciodata. Totusi, acest avion era cat se poate de real si pilotul isi anuntase aterizarea dandu-i identificare turnului de control. Dupa cum a declarat Helen Cascio, insula avea un aer de desert total ca in perioada cand omul nu contruise nici orasul nici aeroportul. Parea o insula pustie! Oare acel avion misterios revenise din alte secole? Era vorba de o iluzie temporala sau de o distorsiune de timp cat se poate de reala?

Triunghiul Bermudelor. Marea a aparut acum 4,5 miliarde de ani. Ea a fost leaganul vietii si elementul care a permis aparitia si dezvoltarea intregii vieti pe Terra. Cu toate acestea oceanul este ultima regiune neexplorata a planetei. Incepem sa intrezarim fenomenele fizice care se produc pe fundul marilor de decenii. Misterul Triunghiului Bermudelor face cu siguranta parte din aceste fenomene naturale. De secole, acest triunghi blestemat este teatrul unor accidente care se produc regulat si parca non stop. Gratie procesului tehnologic acum putem avansa ipoteze fiabile privind aceste misterioase disparitii de avioane si de nave.

Disparitii in cursul secolului XX. S-au inregistrat aproape 100 de disparitii in interiorul Triunghiului Bermudelor. Trebuie subliniat insa ca s-au produs accidente insa si in zonele invecinate. Dintre ele doua disparitii permit sa se ajunga la o solutie stiintifica. In 1961, Albatross, o nava scoala, a disparut subit in largul Floridei luand cu ea 6 din cei 19 membri ai echipajului. Dupa spusele supravietuitorilor, velierul a fost prins intr-o furtuna de o incredibila violenta. In fapt, acest fenomen nu are nimic extraordinar. Numai ca in acea zi, pana atunci, timpul fusese frumos. Velierul inainta pe o mare calda, cand, deodata, o rafala de vant l-a rasturnat. Acest lucru a durat cateva minute apoi marea a redevenit calma. Marinarii au denumit acest fenomen imprevizibil "vijelia alba". La 5 decembrie 1945, s-a produs o disparitie inexplicabila. 5 avioane apartianand flotei aeronavale americane, au plecat din Florida si au disparut fara a lasa nici o urma. Imediat, marina a trimis un avion de salvare care a a explodat in plin zbor. Ancheta nu a permis sa se gaseasca resturile acestuia. Daca el ar fi explodat, acest lucru nu s-ar fi datorat unei rafale violente, sustin martorii.

Misterul "vijeliei albe" este pe punctul de a fi rezolvat ca urmare a prabusirii unui avion in 1975. In acea zi, o rafala descendenta s-a produs chiar in momentul in care avionul a survolat aeroportul. Ea a antrenat o violenta turbulenta atmosferica. Cateva secunde mai tarziu avionul s-a prabusit. Acest vant violent se numeste rafala descendenta si de fapt este o adevarata avalansa de aer care cade dintr-o data dintr-un nor. Vantul care sufla cu peste 300km/ora poate fi absolut distrugator. Fenomenul nu dureaza niciodata mai mult decat cateva minute si seamana mult cu o vijelie alba descrisa de marinari. Studiul afirma ca acest fenomen se produce si in mare. Sub efectul soarelui, energia termica, apele se ridica in atmosfera si antreneaza formarea de cumulo nimbus, deasupra arhipelagului Bermude si pana la Golful Mexic. Cel mai mare dintre aceste cumulo nibus inmagazineaza o vasta energie termica provenind din mare. Astazi se stie ca ele provoaca rafalele coboratoare atat de devastatoare.

Un accident care dezvaluie realitatea. Daca rafalele coboratoare pot sa scufunde orice o nava, chair si pe cea mai mare, in schimb ele nu pot provoca nicio explozie. In mod curios, un accident care a avut loc la o statie de foraj petrolier a permis sa se stabileasca o ipoteza destul de fiabila. In timpul unui foraj a avut loc o explozie si un incendiu a ravasit statia. S-a stabilit ca importante cantitati de metan au scapat din subsolul marin si au urmat la suprafata pentru a lua foc. Acest gaz care urca in forta poate usor sa transforme o platfornma petroliera in scrum. Conform oamenilor de stiinta, iata un scenariu care ar fi dus la disparitia avioanelor: in platorul continental, la peste 500 metri adancime la o temperatura inferioara de 5 garde celsius, hidratul de metan ramane stabil. Cand fundul marii se fragmenteaza sunb efectul unui seism, de exemplu, scapa importante cantitati de metan. Hidratul de metan urca la suprafata apei in tromba. Un vas poate fi astfel prizonier intr-o asemenea mare. El isi peirde flotabilitatea si se scufunda. Cand aceste volume importante de metan ating suprafata apei, gazul, mai usor decat aerul, urca in atmosfera. Cand motorul avionului intra in contact cu metanul, gazul ia foc si aparatul explodeaza. Adevarul se gaseste aici. Putem sa spunem oare ca disparitile misterioase din faimosul Triunghi la Bermudelor nu au de a face cu activiati paranormale? Oamenii de stiinta se abtin sa ofetre o concluzie certa. Totusi, un fapt este calr: atat de multe disparitii in aceata zona nu se pot explica rational.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Dark Light Template by Totul despre Blogger